Booming Bob är en botanisk hudvårdsserie, helt utan vatten. Endast potenta och vårdande oljor, vaxer och extrakt används. Samtliga ingredienser listas på framsidan av produkterna och är utvalda med hänsyn till miljö, funktion och kvalitet.

Ekologiskt och hållbart.

Booming Bob är vattenfri hudvård med två grundpelare:

transparens och hållbarhet.

Vattenfri hudvård

Visste du att vatten är en av de vanligaste ingredienserna i hudvård? Ibland är det nödvändigt för att aktivera andra ingredienser, men tyvärr används det även som utfyllnad. Detta lämnar mindre utrymme åt de potenta ingredienser som faktiskt gör skillnad för huden. Vatten gör dessutom att bakterier trivs bättre, vilket gör det nödvändigt att tillsätta konserveringsmedel.

Transparens

 

Transparens betyder att vi är öppna med såväl innehåll som tillverkning. Vi tror att inblick ger förtroende. Vi har valt att lista alla ingredienser på framsidan av förpackningarna, eftersom vi gärna skyltar med inne- hållet. Varje ingrediens fyller en funktion och ingenting är tillsatt som utfyllnad. Konsumenten ska förstå vad de applicerar på huden och känna sig trygga med att det är bra ingredienser som gör skillnad för huden. När produkten består av endast en ingrediens listas dess ursprung på förpackningen. När det rör sig om mixade oljor hittas denna information för respektive

ingrediens på boomingbob.se/ursprung.

Hållbarhet

Vi strävar ständigt efter att minska vårt klimatavtryck genom konkreta åtgärder - från frö till slutprodukt.

Val av producenter

 

Vi arbetar med ekologiskt certifierade producenter som utöver att tillhandahålla ekologiska ingredienser har ett miljö- arbete integrerat i verksamheten. Detta innefattar bl.a. förnyelsebar energi från solceller, restriktiv vattenförbrukning och minskat svinn.

 

Val av ingredienser

 

Vi väljer bort ingredienser som belastar vår planet, såsom palmolja. De ingredienser vi använder kommer från ekologiska odlingar som uppfyller omfattande miljökrav.

 

Material och återvinning

 

Vi minimerar användandet av plast och den vi använder är helt eller delvis åter- vunnen. Ytterförpackningarna består av 100% återvunnet papper. Allt material är återvinningsbart och sorteras som mörkt glas, plast och kartong.

Historien bakom

 

På ett bröllop för ett par år sedan träffade Emil, en av skaparna bakom Booming Bob, en äldre, amerikansk man som kallades Bob - en karismatisk och berest person.

 

När Bob fick veta att Emil var produktutvecklare berättade han om sitt intresse för hudvård; han hade hela livet dragits med diverse hudproblem, vilket mer eller mindre tvingat honom att bli sin egen hudvårdsexpert.

 

Under sina resor till främst Mellanöstern hade Bob introducerats för hudvård baserad på oljor och naturliga extrakt, istället för vatten och fyllnadsmedel som han var van att se i ingredienslistorna. Nyfiken började han köpa med sig råvaror hem och var snart såld på konceptet som han beskrev som genuint.

 

Emil gjorde en snabb anteckning om samtalet i sin telefon, och fröet till vad Booming Bob är idag var sått: botanisk hudvård med ingredienserna i fokus.

Namnet hedrar den man som startade allting. 

För återförsäljare

Handla

Om Booming Bob

  • Facebook
  • Instagram